Fernsehturm in Berlijn

Op de televisiemast van Moskou na, is de Fernsehturm met 365 meter de hoogste toren van Europa. Voor Berlijners een waar kenmerk voor de stad Berlijn.

hoogte van de fernsehturm

De toren werd in 1965 afgerond, na een bouwperiode van vier jaar. Naar het schijnt is de Fernsehturm 365 meter hoog gemaakt op verzoek van de toenmalige DDR-leider Albrecht, die voor iedere dag in het jaar een meter toren wilde. De toren is met zijn 365 meter hoogte het hoogste gebouw van de stad Berlijn. U kunt de toren vinden bij Alexanderplatz in het voormalige Oost-Berlijn

locatie fernsehturm

De Fernsehturm toren staat midden in het centrum van Berlijn. Dit is uniek, want nergens anders in Europa staat een televisietoren in het midden van een stad. Deze unieke locatie werd oorspronkelijk gekozen om het toenmalige rijke Westen te laten zien wat de DDR kan.

Uitzicht Fernsehturm berlijn

Mede door de unieke locatie en de hoogte kunt u in de Fernsehturm genieten van een prachtig uitzicht over Berlijn. Tevens is er de mogelijkheid om bovenin de Fernsehturm een hapje en/of een drankje te doen in het restaurant. Dit restaurant draait ieder half uur een keer om zijn as!