Funkturm in Berlijn

Funkturm is een radiotoren. Naast de Fernsehturm is dit een van de symbolen van Berlijn. Ter gelegenheid van de derde Duitse tentoonstelling over de radio werd de toren opgericht.

 

Funkturm berlijn

De Funktum toren was zowel een zendmast als controletoren voor de luchtvaart. Omstreeks 1929 werden vanuit de Funkturm de allereerste televisiebeelden ter wereld uitgezonden. De funkturm bestaat uit een constructie van staal en is 150 meter hoog. Ooit was dit alleen een transmissietoren, maar tegenwoordig is er onderandere een restaurant en een observatiedek bijgekomen.

 

Hoogte en locatie Funkturm

De toren is 150 meter hoog inclusief antenne en staat in het westen van Charlottenburg. Mede door de hoogte geeft de toren een fantastische panoramische uitzicht over de stad Berlijn. U vindt hier ook een restaurant.

 

Radiomuseum

Direct naast de Functurm vindt u het radiomuseum. Dit museum huist een van de modernste radio installaties van Europa. In 1923 zond men vanuit Berlijn het eerste programma van de Duitse radio uit. Dit was vanuit het Voxhaus in de Potsdamer Strasse, Berlijn.