Met de auto naar Berlijn

Goedkoop met de auto naar Berlijn? Bekijk hier uitgebreide informatie over riezen met de auto naar Berlijn en parkeren in Berlijn.

 

Goedkoop met de auto naar Berlijn

Met de auto naar Berlijn reizen is zeer goed te doen met een bijkomend voordeel dat u dan flexibel bent. Met de auto naar Berlijn is goedkoop, vooral wanneer u met meerdere personen reist. De afstand vanaf Utrecht bedraagt in totaal ongeveer 640 km en daarmee is Berlijn binnen een dag te bereiken per auto vanuit Nederland of België. Meer informatie hier.

Reistijd met de auto naar Berlijn

Wanneer u ervoor kiest om met de auto naar Berlijn te reizen, dient u ongeveer te rekenen op ongeveer 6 uur reistijd. Dit kan langer zijn indien er wegwerkzaamheden zijn. Met de auto naar Berlijn rijden is eenvoudig, u volgt gewoon de bordjes Hannover - Magdeburg - Berlijn. Op de Autobahn geldt een adviessnelheid van 130 km/uur, tenzij met borden anders aangegeven. Tip: bekijk voor informatie over wegwerkzaamheden de routeplanner van de ANWB.

Autorijden in Berlijn

Met de auto aangekomen in Berlijn arriveert u op de ring rond Berlijn. Hier kan het soms erg druk zijn. De stad Berlijn is zeer autovriendelijk, de stad kent brede straten en de verkeersborden en bewegwijzering zijn duidelijk aangegeven. Al met al is het verkeer veel minder hectisch dan in steden als Amsterdam of Parijs. Binnen bebouwde kom geldt een maximum snelheid van 50 km/uur. Tijdens de spitsuren zijn er geregeld files, maar ondanks dat zijn de straten van Berlijn goed te berijden en niet al te druk.

Houdt u er rekening mee dat Berlijn een milieuzone heeft ingevoerd. Alle auto’s die het centrum van Berlijn in willen hebben sinds 1 Januari 2008 een sticker nodig die rond de € 10 kost. Meer informatie.

Openbaar vervoer in Berlijn

Het openbaar vervoer van Berlijn is uiterst efficiënte en betaalbaar.