Openbaar vervoer Berlijn

Goedkoop naar Berlijn heeft actuele informatie over het openbaar vervoer in Berlijn. Bekijk het overzicht van alle openbaar vervoer middelen in Berlijn.

BERLIJN openbaar vervoer

In Berlijn reizen met het openbaar vervoer is erg gemakkelijk, helemaal met de Berlin Welcomecard. De Berlin WelcomeCard bestaat uit gratis openbaar vervoer en geeft tot 50% korting op zo´n 130 toeristische attracties en bezienswaardigheden in Berlijn.

reizen met het Openbaar vervoer in Berlijn

Berlijn heeft een zeer groot netwerk van het openbaar vervoer. Dit netwerk, waarmee u ongeveer elke plek in Berlijn op een snelle manier kunt bereiken, is onderverdeeld in 4 groepen: U-bahn ofwel de metro van Berlijn, S-bahn staat voor de spoorlijnen of trein van Berlijn, bus en metro.

Herkenningspunten openbaar vervoer berlijn

Bekijk onderstaande borden goed. Deze geven aan welk openbaar vervoer het is.

- U-bahn ofwel metro
- S-bahn ofwel trein
- Tram
- Bus

Van de luchthaven naar Berlijn

Reizen van het vliegveld naar het centrum van Berlijn is goedkoop en is zeer goed te doen. Vanaf het vlieveld kunt u met de taxi, bus of de metro naar het centrum van Berlijn reizen. Een bus- of metrokaartje naar Berlijn is goedkoop en kost rond de 3 euro. Voor een taxi naar het centrum van Berlijn betaalt u rond de 15 euro.

Er zijn een aantal bussen die naar het centrum van Berlijn rijden. De bussen vertrekken vanaf station Zoologischer Garten. U kunt kiezen uit de buslijnen 109 en 128, maar u kunt ook kiezen voor de JetExpressBus TXL of bus X9. Deze laatste bus, bus X9, rijdt rechtstreeks naar het centrum. Belangrijk is te weten dat deze bus alleen stopt op de grote stations tussen het vliegveld en Berlijn. De JetExpressBus TXL is de beste keuzen voor als u in het oosten van het centrum moet zijn, beter bekend als Unter den Linden.
Meer info: www.s-bahn.berlin.de  en www.bvg.de